Menu
Grou: (0566) 62 15 41 Emmen: (0591) 31 57 65
Fred Crone Opent Gesponsorde Tuin MLC

Ferd Crone opent gesponsorde tuin

Fred_Crone_opent_gesponsorde_tuin_MLCOp zaterdag 22 maart opende Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden, het nieuwe terras bij de verpleegafdeling van het Centrum Klinische Geriatrie van het Medisch Centrum Leeuwarden. Het terras werd opgeknapt door vrijwilligers. Snoek-medewerkers Sven Mulder en Bryan Philipsen sponsorden arbeidsuren voor dit project.

Sven Mulder ontwierp een speciale boombank voor het terras van het MLC. Op de betreffende afdeling herstellen patiënten van meerdere aandoening. Vele van hen lijden aan een vorm van dementie en kunnen op dit terras vrijuit genieten van het groen en de buitenlucht. Een tiental vrijwilligers stak afgelopen vrijdag en zaterdag de handen uit de bouwen om de nieuwe inrichting te verwezenlijken. Zij installeerden de bank en verzorgden de nieuwe bestrating en beplanting. Dit alles gebeurde in het kader van NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het project is financieel ondersteund door het Oranjefonds.

Grassen en kruiden
De boombank bestaat uit een dakplantaan met daar omheen een metalen bank met zitplaatsen van eikenhout. Sven Mulder: “De zithoogte is comfortabel, ook voor mensen die minder goed ter been zijn. Rondom de dakplantaan is een mix van planten, kruiden en grassen geplaatst. Ook is er verlichting aangebracht zodat mensen ook ’s avonds buiten kunnen zitten.” Mulder betrok ook enkele andere sponsoren bij het project. Zo is de bank geleverd door Ferrofix uit Gietkerk, de verlichting door Rients Faber Licht & geluid en de beplanting door Intratuin uit Leeuwarden.

Sneller herstel
In december werd Sven Mulder benaderd door Adriana Siegersma, activiteitenbegeleider bij de verpleegafdeling van het Centrum Klinische Geriatrie van het MCL. Mulder: “Zij vroeg mij of wij mee wilden denken met dit project. Voor de mensen die hier herstellen is de aanwezigheid van groen van groot belang voor hun welzijn en hun herstel. Onderzoek heeft uitgewezen dat een groene omgeving het herstel bevordert. Alle reden voor ons om hier graag onze medewerking aan te verlenen.”

Bekijk foto’s van de tuin op onze Facebookpagina