Menu
Grou: (0566) 62 15 41 Emmen: (0591) 31 57 65

Met groene vingers achter een bureau

Hij werd geboren met groene vingers en wist al jong dat hij het hoveniersvak in wilde. Sven Mulder werkt nu 5 jaar voor Snoek Hoveniers. Twee jaar geleden kreeg hij de kans om een MBO-plusopleiding te volgen, gericht op groen management. Hij slaagde cum laude. Onlangs startte hij met de HBO-opleiding voor groene bedrijfskunde aan het CAH in Dronten. Hij opereert nu vooral van achter het bureau, en nog steeds met een groen hart.

Als vijfjarige vertoefde hij al veel met zijn opa in de tuin en vanaf zijn dertiende werkte ik hij tijdens de weekenden bij een hovenier. Het verbaasde niemand dat Sven het hoveniersvak in wilde. Bij Snoek hadden ze al snel door dat Sven getalenteerd is en dus kandidaat om door te groeien in het vak.Twee jaar geleden kreeg hij van Snoek de kans om een MBO-plus opleiding te volgen. Sven: “Het is een groene opleiding gericht op management in brede zin van het woord. Ik heb daar veel geleerd: het managen van het buitengebeuren, het lezen van bestekken, het aansturen van mensen. Tijdens die opleiding kwam ik erachter dat ik die kant van het vak heel erg leuk vind.”

Achter het bureau
Inmiddels is hij begonnen met de HBO-opleiding voor groene bedrijfskunde aan het CAH in Dronten. Op donderdagen heeft hij les van 16.00 uur tot 20.00 uur. Daarnaast moet hij thuis 20 uur per week in zijn studie investeren. “Dat moet allemaal naast mijn werk en is dus een kwestie van goed plannen”, beaamt Sven. Naast het reguliere lesprogamma volgt hij drie keer per jaar een training gericht op leidinggeven en heeft hij geregeld een gesprek met een coach uit het bedrijfsleven. Zijn werkdagen bij Snoek brengt hij inmiddels achter het bureau door. Sven: “Inderdaad werk ik niet meer buiten. Ik moet nu andere vaardigheden ontwikkelen, dat doe je het beste wanneer je het veel doet. Ik ben erg bij dat Snoek mij daarvoor de ruimte geeft. De werkervaring die ik de afgelopen jaren buiten opdeed, kan ik nu heel goed gebruiken. Want uiteindelijk draait alles natuurlijk om buiten. En als het voorplan goed is: dan werkt het in de buitenpraktijk ook goed uit.”