Menu
Grou: (0566) 62 15 41 Emmen: (0591) 31 57 65
Michel

‘Mooi om voor een echt hovenierbedrijf te mogen werken’

De regelgeving rondom de sociale werkvoorziening wordt aangescherpt. Meer mensen moeten direct aan het werk binnen het bedrijfsleven. Reden voor Caparis, werkgever voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt, en Snoek Hoveniers om een vijfjarig samenwerkingsverband aan te gaan. Sinds april zijn 25 mensen van Caparis onder de vlag Caparis-Snoek Hoveniers aan de slag. Hoe vergaat het hen?

michel“We werken voor zowel particuliere als zakelijke klanten. We doen alles wat nodig is qua onderhoud: grasmaaien, haagknippen, snoeien, schoffelen”, vertelt Michel van Halteren, een van de medewerkers van Caparis-Snoek hoveniers. “Het tempo ligt een stuk hoger dan voorheen, en dat is wennen. Dat hoort erbij, Snoek is een commercieel bedrijf. Maar wanneer we materialen nodig hebben is dat ook sneller geregeld. En we krijgen meer vrijheid en verantwoordelijkheid.” De toekomst ziet hij positief tegemoet: “Ik heb altijd in het groen gewerkt, daar ligt mijn hart. Het is mooi om voor een echt hovenierbedrijf te mogen werken. Ik hoop door te kunnen groeien in dit bedrijf.”

Hoge motivatie

Het tempo is voor de werknemers inderdaad fors omhoog gegaan. Door inzet van aanmerkelijk minder medewerkers, maar met ondersteuning van 5 meewerkende voormannen, worden nu de werkzaamheden verricht. (Het werk waar voorheen bij Caparis 110 werknemers op gezet werden wordt nu gedaan door 55 werknemers). “Dat lukt door vroeger te beginnen en door te sturen op een hogere productiviteit per uur, “ aldus Johan Abma, manager Groenservice bij Caparis. De motivatie is hoog, merkt Abma: “Als het regent werken mensen zelfs door in hun regenpak. Zoiets was voorheen bij Caparis niet bespreekbaar. We merken dat ze heel graag willen, leergierig zijn en daarnaast bereid zijn om over te werken.” De werkzaamheden worden verricht voor klanten van Caparis. Snoek neemt momenteel het klantencontact en de coördinatie nu over.

Leerwerktraject

De medewerkers werken in ploegen van vijf, bij elke ploeg is een meewerkend voorman van Snoek Hoveniers gevoegd. Berend Snoek, projectleider bij Snoek Hoveniers: “Op die manier kunnen we een intensieve begeleiding waarborgen. Alle werknemers volgen een leerwerktraject. De praktijkervaring doen ze bij ons op. Daarnaast krijgt elke medewerker de mogelijkheid om 1 dag per week naar school te gaan. In deze eerste fase is het belangrijk dat mensen in het werktempo komen en snel leren schakelen. In een later stadium gaan we per persoon een eigen traject uitzetten.”

Eigen logo en werkkleding

Snoek Hoveniers is onder de vlag Caparis-Snoek Hoveniers actief in Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Leeuwarden en Smallingerland. De werknemers van Caparis-Snoek Hoveniers zijn herkenbaar zijn aan een eigen logo, werkkleding en bedrijfsauto’s. De kleuren van de werkkleding zijn identiek aan die van de vaste medewerkers. Berend Snoek: “De werknemers van Caparis-Snoek Hoveniers zijn voor ons volwaardige werknemers. Het is belangrijk om dat ook naar buiten toe uit te dragen en dat doen we op deze manier.”