Menu
Grou: (0566) 62 15 41 Emmen: (0591) 31 57 65
1376360 656632447703667 1314710384 N

Nielsen en Massey Vanillas: bedrijfstuin als visitekaartje

1376360_656632447703667_1314710384_nHet was een ware happening: de officiële opening van de bedrijfstuin van Nielsen en Massey Vanillas begin oktober. Zo’n 200 genodigden waren aanwezig en schoven ‘s avonds aan bij het diner. Vorig jaar vestigde het Amerikaanse bedrijf zich aan de Uranusweg in Leeuwarden. Snoek Hoveniers kreeg opdracht het complete buitenterrein op te waarderen.

Onder de genodigden bevonden zich mensen uit alle hoeken van de wereld. Uit Mexico, Venezuela en natuurlijk uit de Verenigde Staten zelf. Directeur Douwe Snoek: “Ook veel familieleden waren aanwezig. Nielsen Massey en Vanillas is ook een echt familiebedrijf. Die sfeer van een familiebedrijf gaf wel veel herkenning, want wij zijn zelf natuurlijk ook een familiebedrijf.”

Ronde vormen
De bedrijfstuin is compleet opnieuw ingericht naar een ontwerp van Gienus Reurink, tuinarchitect van Snoek Hoveniers. “De tuin is in de eerste plaats een visitekaartje, het is voor een groot deel een ‘kijktuin’”, aldus Reurink. “Daarnaast is het ook een belevingstuin: een tuin waarin je kunt wandelen en waar je tot rust kunt komen.” Reurink maakte in dit ontwerp veel gebruik van ronde vormen: “Dat geeft een contrast met de zakelijke uitstraling van het gebouw, de vloeiende lijnen zorgen voor een ongedwongen, vriendelijke sfeer.” Op de erfgrens zijn zuilvormige bomen geplaatst die het pand van de buren aan het zicht onttrekken.

Grijstinten
Opvallend in de tuin zijn de vele vaste planten en siergrassen. Aansluitend aan de kantine is een terras gemaakt. Dit terras is omsloten door een wand met klimop in afwisseling met cortenstalen platen. Reurink: ”Het geeft een mooi strak beeld. Het vele groen, de siergrassen en de vele vaste planten zorgen ervoor de tuin heel natuurlijk overkomt. Het is nu nog een jonge tuin. Volgend jaar, wanneer de tuin een jaar de tijd heeft gehad om te groeien, zul goed kunnen ervaren wat het resultaat is.”  Het buitenterrein is deels herstraat, en kreeg deels geheel nieuwe bestrating. Projectleider Willem Abma: “Voor de nieuwe bestrating hebben we gebruik gemaakt van 2 grijstinten. Dat geeft een rustige maar ook speelse uitstraling. Op de parkeerplaatsen zijn plantenbakken met groen geplaatst om het geheel een warme sfeer te geven.”

Bekijk de fotoreportage van de bedrijfstuin op Facebook