Menu
Grou: (0566) 62 15 41 Emmen: (0591) 31 57 65
Snoek Start Kweekvijver

Project Kweekvijver gestart

Media september werd bij de multimediastudio Gameship aan de Willemskade in Leeuwarden de aftrap gegeven voor ‘de Kweekvijver’. De Kweekvijver is een project waarbij tal van bedrijven gedurende een periode van vijf maanden profiteren van de inzet van een team van zes stagiairs van HBO en MBO-instellingen. Doel is om door middel van onderlinge samenwerking en multidisciplinaire begeleiding de stages te verrijken en tevens om de brug tussen onderwijs en bedrijfsleven te verkleinen. Als eerste ‘begunstigde’ maakte William Pol van Menno Sappe Reinigingsdiensten op vrijdagochtend 14 september kennis met ‘zijn’ kweekvijver-team. Hetzelfde Kweekvijverteam zal tot februari ook actief zijn voor Snoek Hoveniers en Tulp advocaten.

De Kweekvijver is een initiatief van Freek Pasveer (Pasveer Communicatie), in samenwerking met de internetbedrijven Wild Sea, Coolminds, Tres Internet en NARVIC Media & Communicatie. Gedurende het trainingstraject – waarvan de eerste lichting stagiairs van september 2012 tot februari 2013 aan de slag is – krijgen MBO- én HBO-studenten van opleidingen als multimedia en design, mediamanagement en communicatie de kans om diverse bedrijven concreet te helpen met strategie en uitvoering op het gebied van internetmarketing. Niet alleen worden zo de nieuwste snufjes uitgeprobeerd op het gebied van zoekmachine marketing en social media; ook gaan de studenten aan de slag met disciplines als vormgeving, tekstproductie, fotografie en video. Uniek aan het project is niet alleen het feit dat de studenten als een echte ‘taskforce’ in teamverband werken, maar ook professionele begeleiding krijgen van diverse specialisten uit het vak, afkomstig van verschillende bedrijven.

Website

Voor Menno Sappe Reinigingsdiensten (MSR) gaat het team onder andere aan de slag met het verbeteren van de website. Directeur William Pol: “We hebben er ontzettend veel zin in. Wij willen voorloper zijn met onze website, zoals we ook bekend staan om onze innovaties op het gebied van industriële- en bouwkundige reinigingen. Dat betekent dat we een uitnodigende site willen realiseren, met een actief communicatiebeleid. Teksten zullen worden aangepast, foto’s en filmpjes worden toegevoegd en er zal een structuur worden gemaakt waarmee MSR meer met nieuwtjes naar buiten kan treden. Dat we dit met een team van leergierige studenten en hun begeleiders kunnen realiseren maakt het extra leuk.”

In september zijn meerdere projecten gestart. De begeleiding voor het MSR-project wordt verzorgd door Freek Pasveer (strategie), Michiel de Vries van Wild Sea (strategie en multimedia) en Menno Bakker van NARVIC Media & Communicatie (content).