Menu
Grou: (0566) 62 15 41 Emmen: (0591) 31 57 65
20180117 Tuinsfeer 3D Ontwerp S5 Klein LW

Snoek Hoveniers met De Levende Tuin op Tuin en Sfeer beurs Groningen

Van donderdag 15 tot en met zondag 18 februari wordt de Tuin en Sfeerbeurs in Martiniplaza Groningen georganiseerd. Het grootste noordelijke tuinevenement, vol inspiratie en voorbeeldtuinen. Snoek Hoveniers demonstreert in samenwerking met NL Greenlabel De Levende Tuin op de beurs. In een levende tuin kun je groen beleven door te zien, voelen, horen, ruiken en te proeven. Daarnaast helpt een levende tuin mee aan een betere leefomgeving

We worstelen met milieuthema’s zoals klimaatverandering, hogere temperaturen in de stad, wateroverlast bij hevige regenval en grote hoeveelheden CO2 en fijnstof in de lucht wat invloed heeft op onze gezondheid. Meer groen om ons heen helpt mee dat allemaal te verbeteren. De levende tuin is een initiatief van meerdere organisaties om dit doel te steunen. Lodewijk Hoekstra, ambassadeur voor De Levende Tuin en grondlegger van NL Greenlabel vertelt: “Het is mijn overtuiging dat de mens en de natuur in harmonie met elkaar moeten zijn. Wat een beetje groen met mensen en dieren doet, is van onschatbare waarde. Groen geeft inspiratie, plezier en ontspanning, is goed voor je gezondheid, helpt ons tegen wateroverlast, zuivert de lucht, verhoogt de kwaliteit van ons leven en verbetert het milieu. Je kunt er zelfs van eten! En niet alleen wij, ook vogels, vlinders en egels vinden voedsel in het groen.”

De Levende Tuin op de Tuin en Sfeer beurs is ontworpen door Snoek Hoveniers, een van de initiatiefnemers. In het ontwerp is gebruik gemaakt van duurzaam verantwoord materiaal waarbij rekening is gehouden met goede infiltratie, klimaatadoptatie, circulair denken en het stimuleren van de biodiversiteit. Daarnaast is er gezorgd voor een hoge belevingswaarde. Snoek Hoveniers wil met dit initiatief laten zien hoeveel er mogelijk is met een levende tuin, hoe groot of klein uw tuin ook is. Passend bij elke tuinstijl.

Lodewijk Hoekstra zal op vrijdag 16 februari om 15.00 uur tijdens het open podium in gesprek gaan met Tamara Ekamper, programmaleider Duurzaamheid & Leefomgeving Gemeente Groningen en Carla Veldhuis, consulent Operatie Steenbreek over hoe de gemeente Groningen zorgt voor meer groen in de stad en hiermee de zintuigen van bewoners en bezoekers prikkelt. Daarnaast gaat Lodewijk om deze middag de levende tuin op de beurs officieel labelen. Dit betekent dat de levende tuin voldoet aan de vijf pijlers bodem, dieren, energie, voedsel en water.

Tijdens Tuin en Sfeer beurs geven Gienus Reurink, tuinarchitect en Douwe Snoek, directeur Snoek Hoveniers diverse presentaties in het Tuintheater. Zo geeft Gienus presentaties over het onderwerp “vroeger was alles beter” in relatie met duurzaamheid. Douwe Snoek bespreek het concept De Levende Tuin.

Vrijdag 16 februari

14.15 uur Douwe Snoek De Levende Tuin


Zaterdag 17 februar

11.15 uur Douwe Snoek De Levende Tuin
12.45 uur Gienus Reurink Vroeg was alles beter


Zondag 18 februari

10.30 uur Gienus Reurink Vroeger was alles beter
14.15 uur Gienus Reurink Vroeger was alles beter
15.45 uur Douwe Snoek De Levende Tuin