Menu
Grou: (0566) 62 15 41 Emmen: (0591) 31 57 65
Walbeschoeiing Nieuws

Snoek verzorgt 900 meter walbeschoeiing voor woonwijk

De walbeschoeiing was hard aan vernieuwing toe. De bewoners van een wijk in Wommels aan de Bolswardertrekvaart kochten samen 900 meter walbeschoeiing in. En dat is goed voor de portemonnee, want gezamenlijke inkoop scheelt in de kosten.

walbeschoeiing_nieuwsVooraf verzorgde Snoek Hoveniers een voorlichtingsbijeenkomst in het plaatselijke café in Wommels. Zo’n 25 tot 30 huishoudens tekenden in voor een nieuwe walbeschoeiing. De gezamenlijke aanpak scheelt per huishouden aanzienlijk in de portemonnee. Directeur Douwe Snoek: ”Materialen kunnen op grote schaal ingekocht worden en de schaalgrootte maakt ook dat we efficiënter kunnen werken. Dat alles maakt dat we een scherpe prijs kunnen neerzetten. Ieder huishouden kan naast de basis aanleg van de walbeschoeiing zijn eigen wensen inbrengen. Want het is en blijft maatwerk.“

Duurzame kunststof

walbeschoeiing_nieuws2De nieuwe beschoeiing voorkomt het (opnieuw) wegspoelen van de grond. Daarnaast komt er in veel gevallen meer ruimte per tuin bij door het aflopende talud naar het water op te vullen. Samen met collega Eddy Elzinga begon Wilco Visser zo’n vier weken gelden aan het project. Gekozen is voor een kunststof walbeschoeiing. Visser: “Kunststof is duurzaam en gaat gegarandeerd 50 jaar mee. “De kunsttof walbeschoeiing gaat een halve meter de grond in. De beschoeiing wordt gestut met naaldhouten palen die op hun beurt drie meter de grond ingaan. De voorkant wordt afgewerkt met hardhout. Het gaat om een zeer gedegen, duurzame constructie.”