Menu
Grou: (0566) 62 15 41 Emmen: (0591) 31 57 65
Kennis Oranje

Tuinrenovatie authentieke boerderij

renovatie-authentieke-boerderijSnoek Hoveniers begon een kleine 2 weken met de tuinrenovatie van een stijlvolle, authentieke boerderij in Zuidbarge (nabij Emmen). De klus zal enkele weken in beslag nemen. Via de website en de fotoboeken op Facebook kunt u onze werkzaamheden volgen. De werkzaamheden zullen  4 weken in beslag nemen.

Week 1 en 2: Het grondwerk
De medewerkers van Snoek Hoveniers zijn twee weken geleden begonnen met het grondwerk. De oude bestrating en de grond hieronder wordt verwijderd en afgevoerd, nieuw zand en grond weer aangevoerd. De bedoeling is dat de grond in zijn geheel een aantal centimeter hoger komt te liggen.

Cultuurhistorisch erfgoed
De oude bestrating maakt plaats voor gebakken klinkers in combinatie met oud-Hollandse  tegels (50 bij 50 cm) van donker antraciet, geheel in sfeer en stijl van de boerderij. Bijzonder is het tweehonderd jaar oude pad van veldkeien. Dit stukje cultuurhistorisch erfgoed wordt volledig gerestaureerd. De veldkeien worden verwijderd nadat het patroon eerst exact in kaart is gebracht. Vervolgens wordt het zandbed opgehoogd en zullen alle veldkeien in exact hetzelfde patroon teruggelegd worden.

Bekijk de fotoreportage op Facebook (deel 1)