Menu
Grou: (0566) 62 15 41 Emmen: (0591) 31 57 65

Vriendelijke tuin voor rolstoelers

Onlangs leverde Snoek Hoveniers een rolstoelvriendelijke tuin op bij een van  de vakantiewoningen op Parc Eemslandermeer in Vlagtwedde. Opdrachtgever is De Stichting J.Bleekerfonds, eigenaar van vakantiewoningen speciaal toegerust voor mensen met een beperking.

Het huisje is gelegen aan het water. “Het mooie daarvan is dat de vakantiegangers kunnen vissen op de steiger aan de waterkant”, aldus Lourens Keers, voorzitter van de Stichting J.Bleekerfonds. Maar daarvoor moest wel een rolstoelveilige route ontwikkeld worden om van het huisje naar de steiger nabij de waterkant  te komen.” Het hoogteverschil is behoorlijk. Gekozen is daarom voor een zigzagpad,  waarlangs rolstoelers de waterkant comfortabel en veilig kunnen bereiken.” De concepttekening komt van de hand van Lourens Keers : “Ik werk in de zorg en was dus bekend met dit principe. Wanneer de hellingbaan te steil is moet je die vlakker maken door de lengte van de baan te vergroten Dat kan met een zigzagpad.”

Snoek Hoveniers heeft actief  meegedacht, aldus Keers: “Met name op het gebied van materialengebruik kwam Snoek met goede suggesties. Wanneer je met een rolstoel over een oppervlakte rolt , voel je elk ribbeltje. Hoe egaler het rijvlak, hoe comfortabeler het is. In die missie is Snoek bijzonder goed geslaagd. Daar zijn we erg blij mee.”Aan de zijkanten van het pad is gras ingezaaid. In  januari 2014 gaat het huisje in de verhuur. Snoek Hoveniers doet het onderhoud voor Parc Eemslandermeer, het vakantiepark waar het huisje gelegen is.